Блог > Новини

Відкрита виховна година до Дня української писемності та мови.

red / Ноя.9.2017. / / Нет комментариев

Щороку, 9 листопада, наша країна відзначає надзвичайно важливе для нас свято — День української писемності та мови. Це свято було встановлено в 1997 році Указом Президента України Леоніда Кучми з метою відзначення важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства. і спрямоване на підтримку рідної мови, її вивчення, розвиток і популяризацію та водночас демонстрацію її багатства та красоти.

Також, цього ж дня православна церква вшановує пам’ять святого Преподобного Нестора-Літописця, який був послідовником видатних творців слов’янської писемності Мефодія і Кирила, і якого називають основоположником письмової української мови.

Так, напередодні такого знакового свята, 7 листопада 2017 року, в стінах професійно-технічного училища № 14 смт.Вороновиця, в актовій залі закладу, пройшла відкрита виховна  година  для учнів першого та другого курсу, присвячена святкуванню Дню української писемності та мови, Організувала і провела захід  викладач предмету «Українське ділове мовлення» Колибняк Наталіна Іванівна. Захід пройшов в атмосфері доброзичливості та співробітництва. Учні виявили неабияку зацікавленість фактами про зародження української писемності та інформацією про унікальність рідної мови.

Оставить комментарий