Блог > Новини

Вшанування пам’яті жертв Голодоморів

red / Ноя.30.2017. / / Нет комментариев

Пам’ять – нескінченна книга, в якій записано все: і  життя людини, і життя країни. Там багато сторінок вписано кривавими і чорними кольорами. Чорне вороння зграями ширяло над селами, заціпенілими в тяжкому смертельному сні 1933 року.

Щороку Україна прихиляє коліна перед мільйонами жертв Голодоморів  різних  років, перед тими страждальцями, могили яких розкидані по садках, балках, дворах, узбіччях доріг та на цвинтарях, де насипані великі могили або колективні.

В рамках вшанування пам’яті жертв Голодоморів, які залишили чорний слід в історії України, представники педагогічного колективу закладу разом з преставниками громадських організацій та установ Вороновицької ОТГ пройшлись хресною ходою центральною вулицею  смт.Вороновиця та взяли участь у мітингу-реквієму біля пам’ятної могили жерв Голодоморів . А в кінці дня в професійно-технічному училищі №14 смт.Вороновиця пройшов тематичний захід на тему: «Дзвони пам’яті», в якому взяли участь учні та педагоги училища.

В Україні є давній звичай – у пам’ять про померлу людину запалюють свічку. І щороку в Україні у четверту суботу листопада на пам’ять про тих людей, які померли з голоду, запалюють свічки. Цього року 28 листопада 2017 року, о 16 годині, разом з Україною, схилили голови учні ПТУ-14 та й увесь колектив училища у загальнонаціональній хвилині мовчання на знак вшанування всіх убитих голодом .

Оставить комментарий